About Us

About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Contact Info

684 West College St. Sun City, United States America, 064781.

(+55) 654 - 545 - 1235

info@corpkit.com

Támogatási lehetőségek

Báthory Szülői Szövetség

Szeresd iskolánkat, szeresd egykori iskoládat!

A Báthory Szülői Szövetség felkéri a szülőket, az iskola volt diákjait és mindenkit, akinek szívügye a Magyar Örökség-díjas Báthory István Elméleti Líceum, hogy segítse iskolánkat – ez ráadásul nem jelent anyagi kiadást, hiszen az érvényben lévő adótörvénykönyv értelmében minden román állampolgár rendelkezhet az előző évben befizetett személyi jövedelemadójának 3,5%-ról, illetve a cégek is költségmentesen adományozhatnak profitadójukból.

 

Az iskola és a szülői szövetség folyamatosan pályázik a különféle, esetekben tanórákon kívüli tevékenységek vagy az oktatást segítő eszközök beszerzésének a támogatására, ennek ellenére nagy szükség van minden támogatóra és támogatásra.

Mint ismeretes, a 2003/571-es adótörvény értelmében minden román állampolgár rendelkezhet az előző évben befizetett személyi jövedelemadójának 3,5%-ról, és ezt az összeget az általa kiválasztott civil szervezetnek ajánlhatja fel. Ha ezt nem teszi meg az előírt határidőig (2024 május 25-ig), az összeg az államkasszában marad, és a kormány rendelkezik felette. A személyi jövedelemadó 3,5%-át igen könnyű átirányítani civil szervezeteknek, az ezt lehetővé tevő 230-as formanyomtatvány https://formular230.ro/asociatia-parintilor-bathory (Formular-230.pdf 383.74KB) egy-két perc alatt kitölthető, és immár online is leadható az ANAF-nak.

A 3/2017-es számú, a 227/2015-ös törvényt módosító sürgősségi rendelet alapján pedig minden, legalább 1 millió eurós forgalommal rendelkező cég leírhatja szponzorizálásként az éves jövedelemadójának 20%-át – de a támogatás nem haladhatja meg az évi forgalmának a 0,5%-át. Az eljárás ez esetben is egyszerű, csak az itt letölthető (LETÖLTÉS – Szponzorizalas – 2024 – cegeknek.docx 139.45KB) szponzorszerződést kell kitölteni és behozni a Báthory Szülői Szövetség titkárságára. Erre a határidő folyó év december 31.-e; ezután már az állam rendelkezik a teljes adó fölött.

Ne hagyjuk az államnak ezeket az összegeket, amelyekkel saját gyermekeink anyanyelvi oktatását tudjuk jobbá tenni, nem utolsó sorban egy olyan, évszázados múltú iskolát segíthetünk, amely magyarságunk, megmaradásunk, identitásunk megőrzésének a záloga!

Ezúttal is köszönjük a segítséget mindazoknak, akik az elmúlt években éltek a fenti lehetőséggel, és hozzájárultak a Báthory Szülői Szövetség célkitűzéseinek megvalósításához.

További, a személyi jövedelemadó vagy a profitadó felajánlásával kapcsolatos információkért érdeklődjenek irodavezetőnknél. Szponzorizalas 2024.

Támogatóink