About Us

About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Contact Info

684 West College St. Sun City, United States America, 064781.

(+55) 654 - 545 - 1235

info@corpkit.com

Báthory vetélkedő

2022. szeptember 27-én került sor iskolánk kilencedikeseinek „beavatási” ünnepségére, amely több évtizedes hagyománnyal rendelkezik. Az ünnepség, tisztelgés iskolaalapító fejedelmünk előtt, aki 1533. szeptember 27-én született Szilágysomlyón , 1579-ben pedig iskolát alapított Kolozsmonostoron, melyet 1581-ben egyetemi rangra emelt. 

A diákok osztálynevelőik kíséretében megkoszorúzták a fejedelem szobrát, Schuller Hajnal igazgató beszéde után Sárközi Sándor SchP piarista atya szólt a diákokhoz, majd közösen elénekeltük a piarista himnuszt. Az ünnepség a nagyépületben folytatódott, ahol Tamás Zsófia, 9.B osztályos diák szavalatát követően újabb koszorúzásra került sor

A díszteremben került sor a piarista atya által megáldott nyakkendők kiosztására és a történelmi vetélkedőre, amelyen az 5 fős csapatok játékos formában mérettettek meg az erdélyi fejedelem életével és az iskola történetével kapcsolatosan. A versenyzők munkája közben osztálytársaik is számot adtak tudásukról plusz pont és csoki ellenében.

Minden diák bizonyította felkészültségét, a zsűri (Schuller Hajnal igazgató, Sárközi Sándor SchP piarista atya és Hodor Erika tanárnő) értékelése szerint a versenyt a 9. B nyerte meg, második helyezést a 9. A érte el és a 9. C lett a bronzérmes.

Köszönjük szépen a Báthory Szülői Szövetségének és iskolánk vezetőségének támogatását, akik értékes ajándékokkal díjazták tanulóinkat.

Dr. Váradi Éva, Wolf Ágnes történelemtanárok
Fotók: Czakó Márk, Manasses Tamás 12.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*