Báthory István Elméleti LíceumSzülői Szövetség

Rólunk >

A szövetségről

Család és iskola együttműködésének legfontosabb feltétele a kölcsönös bizalom. Régen e két intézmény úgy egészítette ki egymást, hogy mikor a gyermek nevelése a családban befejeződött, elküldték 8 évre iskolába, ahol embert faragtak belőle.

Ma, család és iskola 12 éven keresztül együtt felel a gyermekek neveléséért, s a feladat annál nehezebb, minél értékvesztettebb társadalomban élünk.

Hogy a bizalom megszülessék és megmaradjon, hogy többé–kevésbé egységes értékrendet közvetítsünk a gyerek számára, nagyon fontos szülők és tanárok állandó kommunikációja, együttműködése. Ez a kapcsolat akkor élő, ha a szülők részt vesznek az iskola életében, nemcsak anyagilag támogatják, hanem jelen vannak a legfontosabb, legünnepélyesebb és legszomorúbb pillantainkban is.

A Báthory Szülői Szövetség felvállalta azt, hogy a család és iskola közötti kapcsolatot szolgálja és erősítse, s hisszük, hogy ezzel iskolánkat is erősíti. Ha a szülők bíznak bennünk, akkor az iskolánk hírneve csak nőni fog, sikeres, boldog embereket készíthetünk fel az életre.

Timár Ágnes A Báthory István Elméleti Líceum igazgatója