Báthory István Elméleti LíceumSzülői Szövetség

Rólunk >

Célkitűzéseink

Szövetségünk legfontosabb célja, hogy mindenben segítse a Báthory István Elméleti Líceum működését. Fontos számunka, hogy hidat teremtsünk a támogatni vágyók és az iskola között. Minden hozzánk érkező támogatás közvetlenül az iskolához kerül. Ezért fontos számunkra a szoros együttműködés az iskola mindenkori vezetőségével és tanári karával.

Hosszútávú céljaink:

• A líceum morális és anyagi érdekeinek támogatása a társadalomban.
  • Segíteni az iskolán kívüli és belüli tevékenységek optimális lefolyását.
  • A kultúra, a művészet, a sport, kapcsolatfenntartás és tapasztalatcsere más intézményekkel határokon innen és túl.
  • Megteremteni a kapcsolatot az iskola vezetősége, tanárikara és a szülők között, ami elősegíti a tanulók szellemi és erkölcső előremenetelét.
  • Támogatni a konzultációkat, meditációkat, minden lehetőséget, amely a diákok tanulási lehetőségeit szolgálják.
  • Terveket és pályázatokat készíteni szervezeteknek és alapítványoknak a szükségletek támogatására.
  • Lehetőséget biztosítani mindazon tanulók számára, akik szociális helyzetük révén, vagy tanulmányi eredményeik alapján jogosultak ösztöndíjra vagy segélyre, hogy ezeket támogatókon keresztül megkaphassák.
  • Támogatókat szerezni versenyek díjazására, kiemelkedő iskolán kívüli tevékenységet végző tanárok jutalmazására, munkaszerződéseket kötni olyan szakemberekkel, akik elősegítik a tanítást és a nevelés minőségének biztosítását.
  • Befektetni ingatlanokba, ahol szabadidőközpontokat, bentlakást lehetne működtetni.
  • Érettségihez kapcsolódó protokoláris szervezés, a lebonyolítás segítése.